• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про тимчасове призупинення освітнього процесу в Дяківській загальноосвітній школі І - ІІ ступенів

Про тимчасове призупинення освітнього процесу в Дяківській загальноосвітній школі І - ІІ ступенів

2020-02-05

На виконання Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання закладів загальної середньої освіти та організації навчально-виховного процесу, наказу Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА від 04.02.2020 р. № 36, наказу відділу освіти, фізичної культури та спорту від 04.02.2020 року №42 "Про тимчасове призупинення освітнього процесу в закладах освіти Бершадського району" та з метою запобігання поширенню грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед учасників освітнього процесу,

НАКАЗУЮ:

1. Тимчасово призупинити освітній процес з 05 лютого по 13 лютого 2020 року включно в Дяківській загальноосвітній школі І - ІІ ступенів

2. Заборонити проведення масових заходів (крім обласних учнівських олімпіад з навчальних предметів та конкурсів всеукраїнського значення).

3. Відновити освітній процес в з 14 лютого 2020 р.

4. Відпрацювання пропущених під час призупинення освітнього процесу уроків здійснити за рахунок інтенсифікації та ущільнення програмового матеріалу, дистанційної форми навчання.

5. Заступнику директора з навчально - виховної роботи, Шевченко С.М.

- забезпечити організацію виконання зазначеного наказу;

- провести додаткові інструктажі та роз’яснення серед учнів щодо шляхів розповсюдження захворюваності на грип на ГРВІ;

- довести зазначену інформацію до батьків;

- оплату працівникам закладів освіти здійснити згідно з чинним законодавством;

- забезпечити проведення комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, а також необхідних робіт для відновлення освітнього процесу;

- про надзвичайні ситуації, що виникають, терміново інформувати відділі освіти, фізичної культури та спорту райдержадміністрації.

6. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор школи: О.А.Шевченко

Шановні батьки! На виконання наказу Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації від 4.02.2020 Про призупинення освітнього процесу в закладах освіти області, з метою запобігання поширенню грипу та гострих распіраторних вірусних інфекцій серед учасників освітнього процесу, навчання у Дяківській ЗОШ І-ІІ ступенів призупиняється з 4.02.2020 по 13.02.2020 включно. Навчання у школі розпочнеться 14 лютого! Бережіть себе та своїх дітей та будьте здоровими!

ПАМ'ЯТКА ! «Грип та ГРВІ: що робити, щоб вберегтися»

Грип - це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Грип має симптоми схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші ж симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.

Найчастішим ускладненням грипу є пневмонія, яка іноді може лише за 4-5 днів призвести до смерті хворого. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу.

Грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом - коли хвора людина кашляє, - чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають усі в радіусі 2 метрів навколо хворого.

Симптоми, що вимагають лікування вдома

При появі перших симптомів грипу хвора людина обов'язково повинна залишатися вдома - щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку, смертельну для деяких з них. Такими симптомами є:

- підвищена температура тіла;

- біль у горлі;

- кашель;

- нежить;

- біль у м'язах.

З будь-якими з цих симптомів не варто виходити з дому навіть заради візиту до лікаря - його слід викликати додому. Призначене лікарем симптоматичне лікування у домашніх умовах може бути достатнім для одужання.

Якщо стан хворого не погіршується, необхідно продовжувати лікування вдома до повного зникнення симптомів.

Шановні батьки! При появі даних симптомів обов,язково в телефонному режимі звертайтесь до сімейного лікаря за консультацією.

Симптоми, що вимагають термінової госпіталізації

Якщо стан хворої людини погіршується, не зволікайте з госпіталізацією, адже тепер під загрозою - її життя.

Викликайте "швидку" чи терміново звертайтеся безпосередньо до лікарні, якщо присутні наступні симптоми:

- сильна блідість або посиніння обличчя;

- затруднення дихання;

- висока температура тіла, що довго не знижується;

- багаторазове блювання та випорожнення;

- порушення свідомості - надмірна сонливість чи збудженість;

- болі у грудній клітці;

- домішки крові у мокроті;

- падіння артеріального тиску.

Продовжувати лікування вдома за наявності цих симптомів - небезпечно. Затримка з госпіталізацією може призвести до смерті хворого.

Профілактика грипу

Вірус грипу небезпечний, але не всесильний. Можна легко уникнути зараження грипом навіть під час епідемії, якщо дотримуватись кількох простих речей. Навіть якщо ознак хвороби немає:

- Уникати скупчень людей - аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів. Особливо актуально під час сезону грипу та епідемій.

- Користуватися одноразовими масками при необхідності - щоб захистити себе чи оточуючих від зараження. Так маскою повинна користуватися людина, яка доглядає за інфекційним хворим чи просто спілкується з ним. Хвора людина повинна використовувати маску лише в одному випадку: якщо їй доводиться перебувати серед здорових людей, не захищених масками. Маска ефективна, тільки якщо вона прикриває рот і ніс. Важливо пам'ятати, що у будь-якому випадку маску потрібно замінити, як тільки вона стане вологою чи забрудниться.

- Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання - як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж годин після перебування у приміщенні хворої людини.

- Повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми - для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

- Мати чисті руки - інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.

- Користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками - як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті. Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження.

Вакцинація: найефективніший засіб захисту

Щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

Найкращий час для проведення вакцинації - напередодні грипозного сезону (у вересні). Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж, всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi